Składniki
·
Woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
·
Masło – 1 łyżka
·
1 łyżeczka soli
·
Twaróg półtłusty – 300g
·
1 jajo
·
Mała cebulka
·
Natka pietruszki
·
Oliwa – 1 łyżka
·
Bułka tarta lub otręby – do obtoczenia
Przygotowanie
1. Cebulę drobno
pokroić i podsmażyć na oliwie na złoto.
2. Ser rozdrobnić
widelcem, dodać cebulkę, kaszę, jajko i przyprawy.
3. Masę wyrobić
ręką aby składniki dobrze się połączyły.
4.
Formować kotlety, obtaczać w płatkach owsianych i
smażyć z obu stron na złoty kolor.
Przepis inspirowany pomysłem dietmap.pl/pl/przepisy/lista-przepisow/1170-kotlety-z-kaszy-gryczanej-i-sera-bialego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz